„Arculcsapás” a királyi családnak

Mint arról többek között a brit Mirror is beszámolt, az ausztrál államok különböző miniszterelnökei közül egy sem fogadja majd az angol uralkodót és feleségét, Kamilla királynőt október 21-én a fővárosban, Canberrában. Pedig mindannyian meghívást kaptak. III. Károly király és Kamilla királynő október 18. és 26. között Ausztráliában és Szamoán tartózkodik – tájékoztat a blick.ch.

III. Károly király, aki egyben Ausztrália államfője is, beszédet mond az ausztrál fővárosban. A politikai és társadalmi élet vezető személyiségei is meghívást kaptak. Október 13-án azonban Jacinta Allan, Victoria állam miniszterelnöke volt az utolsó, aki lemondta a részvételt.

Bev McArthur, az Ausztrál Monarchista Liga tagja az ausztrál „Herald Sun” című lapban a királyi család „arculcsapásának” nevezte a számos lemondást. „Minden miniszterelnök és miniszter hűséget esküdött uralkodónknak, III. Károlynak, és felháborító sértés, hogy most barátságosan kinyújtott kezébe köpnek” – folytatta az ausztrál lap.

III. Károly király péntektől 17. alkalommal látogat Ausztráliába. Ez lesz egyben az első útja azon 14 ország egyikébe, amelyben 2022 szeptemberi királyi kinevezése óta államfő.

Elolvasom a cikket