György herceg nem akar király lenni

György herceg – aki édesapja után a második a brit trónöröklési sorban – nem valószínű, hogy katonai szolgálatra lép, mielőtt király lesz. Phil Dampier királyi életrajzíró szerint Vilmos herceg és Katalin hercegné nem fogják kényszeríteni Györgyöt, hogy csatlakozzon a fegyveres erőkhöz, ha ő nem szeretné. Jól is teszik, mert a jelek szerint a kisfiú egészen mással szeretne foglalkozni: annyira izgatott lett, amikor meglátott egy olasz pizzériát, hogy kijelentette, a jövőjét a konyhában képzeli el.

György herceg édesanyjával, Katalinnal és barátaikkal látogatott meg egy helyi éttermet

Desmond MacCarthy, a blakeneyi Wiveton Hall Café tulajdonosa elmondta, hogy amikor a leendő királynak megmutatták a fatüzelésű pizzakemencét, György herceg felkiáltott: „Ezt szeretném csinálni, amikor felnövök!”

Ezek alapján a brit királyi család rajongói akár találkozhatnak is a herceggel a helyi olasz étteremben, ha követi valódi karrierálmait. Desmond, akinek étterme egy 17. századi kúriában található, így nyilatkozott: „Barátokkal jöttek ide, Sandringham nincs olyan messze” – utalva III. Károly király vidéki pihenőhelyére, ahol Vilmos és Katalin a nyarakat tölti. Sajnos a fiatal séf álma nem valósulhat meg, a Wiveton Hall Café bezárja kapuit. „Növekedtek a költségek, az áramdíjak nagyon magasak, és nehezebb munkatársakat találni” – magyarázta Desmond. „Bár nagyon forgalmas nyarunk volt, nehéz egy szezonális üzletet működtetni egész évben, ha csak néhány hónapig nyereséges.”

Elolvasom a cikket