Dollármilliókat veszíthet az olasz teniszező

SM
2024. október 14. hétfő. 16:23

A generációk csatáját a 23 éves Jannik Sinner nyerte Sanghajban, s ezzel megakadályozta a 37 éves Novak Djokovicsot, hogy pályafutása 100. tornagyőzelmét ünnepelhesse. Pedig a fiatal teniszező súlyos teherrel lépett pályára, hiszen doppingolásért egy vagy két évre is eltilthatják.

A sportág tisztaságát felügyelő szervezet ugyan felmentette az olasz játékost a doppingvádak alól azt követően, hogy márciusban az Indian Wellsben rendezett tornán kétszer is pozitív lett a doppingtesztje.

Sinner szervezetében teljesítményfokozó hatású anabolikus szteroidot mutattak ki, az olasz sportoló azzal védekezett, hogy a gyógytornásza olyan spray-vel kezelte a megvágott ujját, ami ezt a tiltott szert tartalmazza, és a masszázs során érintkezett a teniszező testével.

A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) azonban fellebbezett a nemzetközi Sportdöntőbíróságnál. A doppingellenes szervezet egytől két évig terjedő eltiltást kér az ausztrál és az amerikai nyílt bajnokság győztesére.

„Vannak pillanatok, amikor a doppingvádra gondolok, és ez kényelmetlen. Nagyon kemény szezonom volt, s a gyanúsítás miatt elveszett a mosolyom” – nyilatkozta a sanghaji győztes, akit ha vétkesnek találnak, akkor megfosztják a ranglistapontoktól és azoktól a pénzdíjaktól, amit az Indian Wells-i elődöntő óta nyert.

Ez pedig az erkölcsi mellett hatalmas anyagi veszteséget is jelentene az olasz világelső teniszező számára, aki így például elbukhatja a sanghaji győzelemért kapott 1,1 millió dollárt (391 millió forint) is.

Elolvasom a cikket