Minden tapasztalt háziasszonynak vannak fűszerek a konyhájában. Lehet, hogy fogalmunk se volt róla, de némelyik nemcsak az ételek ízének javításában segít, hanem az egészségre is pozitív hatással van – számol be a sports.kz a Life.ru-ra hivatkozva.
Anna Belousova táplálkozási szakértő és dietetikus a leghasznosabb táplálékkiegészítőkről beszélt a Szputnyik rádió adásában.
Egy csipetnyi szerecsendió növeli az étvágyat. Ez nélkülözhetetlen életmentő trükk azoknak a szülőknek, akiknek rossz evő a gyermeke, de betegségek idején is hasznos lehet.
A kurkuma jó gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik és serkenti az emésztést. A sáfrány segít a migrénen. A legjobb, ha a fűszert vízzel felöntjük és átitatjuk, majd az ételhez adjuk – mondta a táplálkozási szakértő. A gyömbér nagyszerű segítség a megfázás ellen.
„Ha jön a megfázás, immunerősítőként védi a hörgő-tüdő rendszert, természetes fertőtlenítőként és antibiotikumként használható” – mondta Anna Belousova.