Szoboszlai góljaival fontos 3 pont idegenből

A nemzeti együttes sikerével megerősítette az osztályozót érő harmadik helyét a csoportjában, továbbá pontszámban utolérte a negyeddöntőt érő második helyet elfoglaló hollandokat.

A magyar csapat az első félidő végén szerzett vezetést a csapatkapitány Szoboszlai Dominik góljával, aki a második elején büntetőből állította be a végeredményt.

A gólok története:

A 37.percben Nagy Zsolt passzát az ötös bal sarkáról estében, ballal a bal, azaz a hosszú sarokba tette. Katic lemaradt Szoboszlairól, Vasilj csak belekapni tudott bal kézzel a labdába, 0–1!

A 49.percben Varga okosan elengedett egy felívelt Botka-passzt, Nagy megindult a bal szélen, lőtt volna ballal 13-ról, Omerovic azonban ellökte őt. Tizenegyes.

Az 50.percben Szoboszlai Dominik, jobbal a jobb alsó sarokba lőtt, Vasilj tehetetlen volt, 0–2!

A Szűcs Kornél személyében újoncot avató válogatott, melyet 70. alkalommal irányított Marco Rossi szövetségi kapitány, így hatodik mérkőzésén is veretlen maradt a bosnyákokkal szemben.

A magyarokra idén további két találkozó vár a Nemzetek Ligája élvonalában: legközelebb november 16-án Hollandia vendégei lesznek Amszterdamban, majd három nappal később Németországot fogadják a Puskás Arénában.

Elolvasom a cikket