Németország kínos helyzetbe került

„A németek úgy döntöttek, hogy mivel nem tudnak Ukrajnának Leopard 2-eseket szállítani, ezért kivont Leopard 1-eseket szállítanak, majd – ami még megalázóbb volt – kiderült, hogy azok nem voltak túl jó állapotban, hatalmas mennyiségű munkát kellett elvégezni, hogy vamennyire használható állapotba hozzák őket” – mondta.

A szakértő szerint a közelmúltig az európai országok közül Németország volt a legnagyobb haditechnikai eszközszállítója Ukrajnának. Ugyanakkor a német hadsereg messze nincs a legjobb állapotban: többszörös felszereléshiánnyal küzdenek – magyarázta.

„Nincs sok Leopard 2 harckocsi, amelyet Németország szállíthatna Ukrajnának. Egész Európát be kellett járniuk, hogy több tankot találjanak, és ennek eredményeként Ukrajna különböző országok tankjait kapta, és ezek a modellek mind különbözőek voltak, és néha – ha jól tudom – még csak nem is teljesen kompatibilisek egymással” – összegezte Mercouris.

Szeptemberben a német kormány honlapja azt közölte, hogy Németország további 22 Leopard 1A5 harckocsit szállított Ukrajnának egy Dániával közös projekt keretében, valamint három Gepard önjáró légvédelmi rendszert.

Elolvasom a cikket