Milyen a „rugalmas diéta”?

Azonban nincs általános iránymutatás arra vonatkozóan, hogy milyen gyakran kell állati eredetű termékeket fogyasztani, vagy milyen összetételűeket lenne érdemes.

A rugalmas étkezési terv követésének legjobb módja, ha növeljük a teljes értékű növényi élelmiszerek bevitelét, és minimalizáljuk az erősen feldolgozott élelmiszerek fogyasztását még akkor is, ha azok teljes mértékben növényi eredetűek.

Például egy vegán sajtburger és sült krumpli helyett jobb, ha a leveles zöldségekkel, quinoával, lencsével és tahinivel készült, teljes kiőrlésű ételeket választjuk.

Egy olyan étrenddel, amely a teljes értékű növényi élelmiszerek és növényi alapú fehérjék sokaságára összpontosít, időnként megengedhet magának állati eredetű termékeket az extra tápanyagokért.

Előnyök

Amióta a rugalmas étrend kifejezés megjelent, tanulmányok sokasága igazolta előnyeit.

A szakértők szerint a túlnyomórészt növényi alapú étrendre való áttérés segít csökkenteni a testsúlyt és a krónikus betegségek előfordulását, valamint javítja az anyagcsere egészségét, a vérnyomást, és csökkenti a cukorbetegség kialakulásának kockázatát.

Hátrányok

Bár az étrend rugalmassága előnynek tekinthető, a tisztánlátásra törekvők számára jobban meg kell határozni és kategorizálni kell a különböző megközelítéseket.

Elolvasom a cikket