Az egészségügyi szakemberek egészséges, fehérjében gazdag, zsíros ételeket azonosítottak, amelyek mérsékelt mennyiségben különböző ételek kiegészítőjeként használhatók. Az egyik ilyen termék a sajt, amely aminosavakban gazdag, és segít a vérképzés és a szív- és érrendszeri egészség támogatásában – írta a pravda.ru.
Kis adagokban ugyan, de a sajtnak pozitív hatása lehet magas kalciumtartalma miatt, amely fontos a csontok egészségéhez és szilárdságához. Ezen kívül B-, A-, C- és E-vitamin is jelen van ebben a zsíros termékben.
A szakértők hangsúlyozták a vörös kaviár előnyeit is, amely könnyen emészthető fehérjeforrás, a szervezetben egy óra alatt felszívódik, és omega-3 zsírsavakat is tartalmaz. Ezek a savak arról ismertek, hogy csökkentik az érrendszeri betegségek kialakulásának valószínűségét.
„A kaviárban D-vitamin is van, amely támogatja az immunrendszert” – tették hozzá az orvosok.
Emellett a tonhal egy másik olyan zsírsavakban gazdag termék, amely pozitív hatással van az agyműködésre. Ez a hal 100 grammonként 25 gramm kiváló minőségű fehérjét tartalmaz.
„Ezenkívül a tonhal jódban, káliumban, szelénben is gazdag” – állapították meg a szakértők.