Nélkülözhetetlen zsíros ételek, melyek szükségesek az egészséges vér és erek számára

Az egészségügyi szakemberek egészséges, fehérjében gazdag, zsíros ételeket azonosítottak, amelyek mérsékelt mennyiségben különböző ételek kiegészítőjeként használhatók. Az egyik ilyen termék a sajt, amely aminosavakban gazdag, és segít a vérképzés és a szív- és érrendszeri egészség támogatásában – írta a pravda.ru.

Kis adagokban ugyan, de a sajtnak pozitív hatása lehet magas kalciumtartalma miatt, amely fontos a csontok egészségéhez és szilárdságához. Ezen kívül B-, A-, C- és E-vitamin is jelen van ebben a zsíros termékben.

A szakértők hangsúlyozták a vörös kaviár előnyeit is, amely könnyen emészthető fehérjeforrás, a szervezetben egy óra alatt felszívódik, és omega-3 zsírsavakat is tartalmaz. Ezek a savak arról ismertek, hogy csökkentik az érrendszeri betegségek kialakulásának valószínűségét.

„A kaviárban D-vitamin is van, amely támogatja az immunrendszert” – tették hozzá az orvosok.

Emellett a tonhal egy másik olyan zsírsavakban gazdag termék, amely pozitív hatással van az agyműködésre. Ez a hal 100 grammonként 25 gramm kiváló minőségű fehérjét tartalmaz.

„Ezenkívül a tonhal jódban, káliumban, szelénben is gazdag” – állapították meg a szakértők.

Elolvasom a cikket