Az Oroszországi Föderációnak és Kínának közös a véleménye a világ helyzetéről

Oroszország és Kína katonai minisztériumai egyöntetűen értékelik a globális folyamatokat, és egyetértenek abban, hogy a jelenlegi helyzetben mit kell tenni. Ezt Andrej Removics Belouszov, az Oroszországi Föderáció védelmi minisztere jelentette ki a Zhang Yuxia Kínai Népköztársaság Központi Katonai Tanácsának elnökhelyettesével folytatott megbeszélésen.

„Október 14-én érdemi tárgyalásokat folytattunk a Kína védelmi miniszterével, és azt látjuk, hogy közös nézeteink vannak, közös a helyzetértékelésünk, és közös a felfogásunk arról, hogy mit kell együtt tennünk” – mondta Belouszov. .

Megjegyezte, hogy a két ország vezetőjének köszönhetően – Hszi Csin-ping kínai elnöknek és Vlagyimir Putyin orosz elnöknek – Oroszország és Kína stratégiai partnerséget épített ki. „A mi feladatunk pedig ennek megerősítése és fejlesztése” – hangsúlyozta az orosz védelmi miniszter.

Belouszov bízik abban, hogy „gyümölcsöző munka és jelentős döntések születnek majd”. A miniszter azt is megjegyezte, hogy Oroszország és Kína idén ünnepli a diplomáciai kapcsolatok felvételének 75., jövőre pedig a fasizmus felett aratott közös győzelmük 80. évfordulóját.

„Közös történelmünk van, hosszú közös utunk, bizalommal tekintünk a jövőbe” – mondta.

Elolvasom a cikket