Saját hörcsöge végzett a kétgyermekes anyával

Az anya épp úton volt egy egészségközpontba 17 éves és 11 éves fiával, amikor a tragédia történt Valenciában. A spanyol lapok, amelyek nem közölték az elhunyt nő nevét, kiemelték, hogy a fiatal nő tényleg csupán pár méterre volt az ajtótól, amikor életét vesztette. Az ott dolgozók rögtön kirohantak, hogy megmentsék őt, ám próbálkozásaik nem vezettek sikerre – számol be a Borsonline.

Halála miatt a hatóságok boncolást rendeltek el, ám azok eredményeit Spanyolországban csak rendkívül ritka esetekben szokták nyilvánosságra hozni, olyan alkalmakkor, ha a haláleset bírósági tárgyalás alatt áll. Jelen esetben úgy vélik, hogy a hörcsög okozhatta a tragédiát, amely a harapásával baktériumfertőzést okozott az anya szervezetében. De ritka esetben az ilyen állatok akár allergiás reakciót is okozhatnak.

2007-ben például egy brit férfi anafilaxiás sokkot kapott hörcsögharapás miatt, amely után azonnal kórházba került, szerencsére az ő életét meg lehetett menteni. Egy mentős kiemelte, nem tudták, hogy a férfi miért kapott allergiás reakciót, míg a helyszínre nem értek, és meg nem látták az állatot. Alapesetben a hörcsögök nem jelentenek veszélyt az emberre, miután nem hordoznak rájuk veszélyes kórokozókat.

Az emberek különböző módon reagálnak a kémhatásokra. Nehéz megmondani, hogy az ő esetében miért történt ez. Súlyos allergiás reakciót kapott a harapásra– közölte az egyik mentős, hozzátéve, hogy a férfi azért is élhette túl a balesetet, mert gyógyszert szedett a betegségére.

Elolvasom a cikket