Kiderül, miért jobb a darált hús

A darált húst különböző ételekhez használják – az ismerős szeletektől a finom olasz tésztákig. Kiderült, hogy a darált hús egészségesebb lehet, mint a normál hús, de csak akkor, ha különleges módon készítik el – számol be a Sports.kz az Edimdoma.ru-ra hivatkozva.

A tölteléket az emberi szervezet sokkal jobban megemészti, mint az egész húsdarabot. Ráadásul a darált hús megtartja ugyanazokat a hasznos tápanyagokat – írja a Sports.kz.

Natalia Baranova táplálkozásbiológus a „FederalPress”-nek kifejtette, hogy a darált hús elkészítésekor fontos, hogy ne adjunk hozzá feleslegesen telített zsírokat. Ezért kulináris célokra jobb, ha alacsony zsírtartalmú húsfajtákat (marhahús, pulyka, csirke) veszünk, és ezekből darált húst készítünk. Az íz javítása érdekében különböző típusú termékeket kombinálhat.

A darált húsból készült ételeket is bizonyos hőmérsékleten kell főzni. A vagdaltakat, húsgombócokat és ragukat legalább 71°C-ra kell melegíteni, hogy a bennük lévő összes kórokozó elpusztuljon.

A sütés a leggyorsabb módja a hús elkészítésének, de az olaj miatt több zsiradék lesz benne. A sütőben vagy légkeveréses grillsütőben való sütés is szaftosan tartja az ételt, és egyenletesebben sül.

Elolvasom a cikket