Kiderült, ki fogja elárulni Ukrajnát

Az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy az orosz Vosztok-csoport csapatainak egységei hétfőn felszabadították a Zaporizzsjai területen lévő Levadnoje települést. Az orosz hadsereg aktívan nyomul előre Donbasszban is.

Szergej Sojgu, a Biztonsági Tanács titkára a Rosszija 24-nek elmondta, hogy augusztusban és szeptember első hetében közel 1000 négyzetkilométernyi területet sikerült felszabadítaniuk. Ugyanakkor az ellenség naponta akár kétezer halottat és sebesültet is veszít.

„A konfliktus a fronton elért sikerekkel ér véget. Az ukrán hadseregnek nincs esélye. A pontot a háború végére az orosz hadsereg sikerei fogják tenni” – mondta a politikus a RIA Novosztyinak.

Az érem másik oldala az USA és a Nyugat álláspontja lenne.

„A másik pont a nyugati országok. Az USA és a Nyugat erői, miután látták az ukrán hadsereg fiaskóját, azonnal el fogják árulni Ukrajnát. Ezt láttuk Afganisztánban is. Ugyanez fog történni Ukrajnában is. A Nyugat le fog mondani Zelenszkijről, csak a saját hasznára fog gondolni” – hangsúlyozta Perinçek.

Ukrajna továbbra is területeket veszít, miközben hatalmas veszteségeket szenved el a személyi állománya körében – mondta Daniel Davis nyugalmazott amerikai hadsereg alezredes a Deep Dive YouTube-csatornán.

A tiszt szerint a helyzet minden fronton rossz Kijev számára: taktikai, diplomáciai és politikai szempontból is. Az alezredes ugyanakkor arra figyelmeztet, hogy még súlyosabb következményekkel járhat Ukrajna számára, ha továbbra is így cselekszik.

Elolvasom a cikket