Maradna a Juventusnál az eltiltott világbajnok

Megkegyelmezett a Nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) a guineai származású francia világbajnok labdarúgónak, akitől tavaly augusztus 20-án, az Udinese elleni bajnoki mérkőzés után vettek doppingmintát, amelyről kiderült, hogy az állóképesség növelésére használt szintetikus tesztoszteront tartalmaz.

A 81-szeres válogatott középpályás elismerte, hogy olyan táplálékkiegészítőt fogyasztott, amelynek mellékelt tájékoztatója utalt a készítmény teljesítményfokozó jellegére. A 31 éves futballistát az olaszországi illetékes hatóság februárban tiltotta el négy évre, ami labdarúgó pályafutása végét jelentette volna.

A hosszú eltiltás ellen Pogba sikeresen fellebbezett a CAS-nál, amely másfél évre csökkentette a büntetést. Így januárban folytathatja az edzéseket, és márciustól újra pályára léphet.

„Rossz lúzer vagyok, de nem csaló – nyilatkozta Pogba a Sky Sportsnak. – Szeretem a futballt, de szeretek tisztességesen nyerni. Vállalom a felelősséget, mert bevettem a kiegészítőt. Hibáztam, mert nem végeztem hármas ellenőrzést. Elfogadom a büntetést, de a négy év túl sok volt.”

A francia világbajnok 2022 júliusában tért vissza a Juventushoz, miután a Manchester Unitednél lejárt a szerződése. Sérülések és gyenge formája miatt az elmúlt szezonban csak 12-szer játszott tétmérkőzésen, majd eltiltották. „Alig várom, hogy újra edzhessek a csapattársakkal” – mondta Pogba, akinek a szerződése 2026 nyarán jár le, de a sajtóértesülés szerint torinói klub korábban megválna tőle.

Elolvasom a cikket