Az atombombánál is halálosabb titkos fegyvert jelentett be Irán

„Nyíltan kijelentem, hogy Iránnak sokkal erősebb fegyverei vannak, mint az atomfegyverek” – jegyezte meg a volt államtitkár.

Rostami hozzátette, hogy Teherán hatalmas, titkos fegyverkezési képességgel rendelkezik, amit az országnak önállóan sikerült kiépítenie az elmúlt évtizedben. Abbász Arakcsi iráni külügyminiszter pedig október 13-án arról beszélt, hogy Irán teljes mértékben felkészült egy esetleges nagyszabású közel-keleti háborúra, ugyanakkor elkötelezett a deeszkaláció és a béke mellett.

A Közel-Kelet stabilitása rendkívül megingott, magyar állampolgárokat is ki kellett menekíteni a területről, Biden azonban kezdetben magára hagyta a Libanonban rekedt amerikaiakat. Szeptemberben Izrael egy átfogó és rendkívül sikeres titkosszolgálati művelet eredményeként több magas rangú Hezbollah-vezetővel is végzett, köztük Hasszán Naszrallahhal, aki több mint 30 éven át vezette a terrorszervezetet. Október 8-án Bejrútban az Iránból támogatott síita milícia, a Hezbollah logisztikai főnökét, Szuhail Husszein Husszeinit is likvidálta az izraeli hadsereg.

Október eleján Irán kétszáz rakétát lőtt ki Izraelre, és az egész országban megszólaltak a légvédelmi szirénák. Legalább egy ember meghalt és többen megsérültek. Ezt követően egy magas rangú izraeli vezető fenyegető videóüzenetet küldött az irániaknak, és Netanjahu is komoly válaszlépéseket ígért: lebombázhatják az atomlétesítményeket.

Elolvasom a cikket