Ez a jótékony fűszer segíti az emésztést, normalizálja a cukrot és véd a rák ellen

A szakemberek szerint a babérlevélnek számos jótékony tulajdonsága van: segíti az emésztést, antimikrobiális, vírus-, gyulladás- és rákellenes hatása is van, emellett erős antioxidáns. Segít fenntartani a normál cukor- és koleszterinszintet, fájdalomcsillapító hatással rendelkezik, és felgyorsítja az influenza utáni felépülést.

„Segít köhögés, torokfájás és orrfolyás esetén, A-, B-, C-vitamin forrása, szelént és mangánt, magnéziumot és foszfort, káliumot, kalciumot és rezet tartalmaz” – mondta Natalya Balan mentős.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy a babérlevél alapú főzetek és forrázatok a leghasznosabbak, ugyanis segítenek enyhíteni a gyulladást, erősítik az immunrendszert és felgyorsítják a szervezet betegségből való felépülését. Ez a fajta „infúzió” kifejezetten ajánlott köhögés és torokfájás esetén.

A fűszer kiválasztásakor az erőteljes színű (nem halvány vagy törött) és a termelők (Görögország, Törökország, Georgia, Azerbajdzsán) által árusított a legjobb választás. Főzhető termoszban is, fél liter forrásban lévő vízbe 10 darabot kell tenni. De azt is javasolják, hogy gyújtsuk meg a leveleket, és 15-20 percig lélegezzük be az aromát – mondta az orvos.

Elolvasom a cikket