Ez a két hozzávaló távol tartja a molyokat + VIDEÓ

A házi molyirtóhoz két hozzávalóra van csupán szükség: szappanra és babérlevélre. Nem kell mást tenni, mint lereszelni a szappant, pici sót adni hozzá, majd egy maszkot használva, illatos kis zsákocskába tenni. Ám mielőtt lezárnánk, néhány darab babérlevelet még helyezünk el benne.

A babérlevél illóolaja, az eukaliptol távol tartja a nemkívánatos látogatókat a szekrényünkből. A szappan kellemes illata pedig belengi a ruhákat. A konyhában is hasznát vehetjük a babérlevélnek, és nem csupán a főzésben számíthatunk rá. A szekrényben tárolt alapanyagok, például a rizs, tészta, liszt, fűszerek is kedvelt célpontjai a bogaraknak. Ezek tárolóedényében is elhelyezhetünk egy-két darab babérlevelet, és nem kell aggódnunk a kártékony rovarok miatt.

De nem csak a babérlevél segíthet. Az illóolajok számos jótékony hatása ismert. Ráadásul sokuknál egyszerre működnek a pozitívumok. Egyes illatok például segítenek elűzni a stresszt, de közben a szúnyogok ellen is kiválóak. Mások a fogyást segítik, de hatásosan enyhítik a fejfájást is. A rovarok ellen is többféle illóolaj bevethető. Ilyen például a teafaolaj, a citromfű, a borsmenta, a levendula és az eukaliptusz.

Objektum doboz

Elolvasom a cikket