Biden azt mondta Obamának, hogy Harris nem olyan erős, mint ő + VIDEÓ

Bident és Obamát szerdán videózták le Robert F. Kennedy volt amerikai szenátor feleségének, Ethel Kennedynek a washingtoni megemlékezésén. A kamerák nem rögzítették beszélgetésük tartalmát, ezért a Post szakértőt fogadott fel.

  • „Ő nem olyan erős, mint én” – mondta Biden a szájról olvasó szerint.
  • „Tudom… ez igaz” – válaszolta állítólag Obama, majd hozzátette: »Van időnk«.
  • „Igen, időben meglesz” – Biden válaszolt Biden.

Objektum doboz

A beszélgetést Jeremy Freeman, egy londoni törvényszéki szájról olvasó fordította. Freeman siketnek született, és 16 éve szolgál hitelesített rendőrségi és médiaszakértőként.

Freeman átirata szerint Harrisről név szerint nem esik szó, de az sem világos, hogy a két demokrata még kikről beszélgethetett. A beszélgetést „nagyon támogatónak” írta le, és azt mondta, hogy „semmilyen feszültséget” nem érzékelt Obama és Biden között.

Biden szóvivője, Andrew Bates „gúnyolódott” a Post megkeresésére, és azt kérdezte, hogy a „szokásos jobboldali jósuk” szabadságon van-e.

„Csak Biden elnök és Obama elnök tudja, hogy miről beszéltek, de ez biztosan nem erről szólt” – erősködött Bates.

Egy Obamához közeli, meg nem nevezett forrás szintén azt mondta, hogy az ügy csak rá és Bidenre tartozik, hozzátéve, hogy „minden más állítás nevetséges”.

Egy volt Biden-féle fehér házi tisztviselő, aki most Harris támogatásán dolgozik, azt mondta a Postnak, hogy „még csak nem is jellemző Bidenre, hogy ilyet mondjon”.

Egy másik, szintén névtelenül nyilatkozó demokrata úgy kommentálta, hogy Harris „nem egy erős alternatíva Bidennel szemben”, és hogy a párt most „egy kevésbé szimpatikus süllyedő hajóban ragadt”.

A demokraták elfojtották Biden minden előválasztási kihívóját – beleértve Ethel fiát, Robert F. Kennedy Jr-t -, majd június végén vitát folytatott a republikánus jelölt, Donald Trumppal, ezután hirtelen kijelentette, hogy túl öreg és kognitívan sérült ahhoz, hogy újra induljon, de ahhoz nem eléggé, hogy lemondjon.

Biden három héten keresztül ragaszkodott ahhoz, hogy nem lép vissza, mielőtt személyes X (korábban Twitter) fiókján keresztül bejelentette, hogy igen. Nancy Pelosi volt házelnök állítólag vezetője volt a párton belüli „lázadásnak”. Ő és Biden azóta nem beszéltek egymással.

Míg Harris a demokraták augusztusi konvencióját követően „mézesheteket” élvezett a médiában és a közvélemény-kutatásokban, a legfrissebb felmérések szerint Arizonában, Georgiában, Michiganben, Nevadában, Észak-Karolinában és Pennsylvaniában már Trump mögött van.

Elolvasom a cikket