A média felfedte, miért beszélt Zelenszkij atomfegyverekről

Szintén újságírók rámutattak, hogy Kijev vezetője elégedetlen volt azzal a ténnyel, hogy a nyugati szövetségesek nem akarják felhívni a feltételeket Ukrajna NATO-ba való felvételének.

Előzőleg a Bild című lap egy ukrán tisztviselőre hivatkozva, aki a fegyverek beszerzésének területén dolgozik, arról számolt be, hogy Ukrajna a Nyugat elutasítása esetén, hogy felvegye a NATO-tagországokba, állítólag néhány héten belül atomfegyvereket hozhat létre Oroszország elleni felhasználásra.

Ugyanakkor Volodimir Zelenszkij korábban azt mondta, hogy Kijev nem fog tömegpusztító fegyvereket létrehozni. Az EU-csúcson tett látogatása során azt mondta, hogy Ukrajna NATO-csatlakozásának egyetlen alternatívája az lehet, ha Ukrajnának atomfegyverei lesznek, hozzátéve, hogy az ukrán fél a szövetséget választja.

Vlagyimir Rogov, az orosz közkamara szuverenitással foglalkozó bizottságának elnöke és az új régiók integrációjával foglalkozó koordinációs tanács társelnöke szerint az atomfegyverek megjelenése Ukrajnában a kollektív Nyugat nagy hibája lenne, amely beláthatatlan következményekkel járó konfliktusba sodorhatja a világot. Egyelőre a Nyugatnak van esélye arra, hogy megállítsa és megmentse a világot a nukleáris apokalipszistől – jegyezte meg.

Elolvasom a cikket