Napvilágra került a Meta beavatkozása az amerikai választásokba

Az amerikai Meta informatikai vállalat közösségi hálózatain alulértékeli a Kamala Harris demokrata párti amerikai elnökjelöltet bíráló posztokat – közölte az O’Keefe Media Group nevű szervezet vezetője, James O’Keefe újságíró az X nevű közösségi oldalon. Elmondása szerint erről a cég egyik vezető mérnökétől értesült, számol be a news.ru.

O’Keefe elmondta, hogy ezt az információt egy újságírón keresztül kapta, aki a cégének, az O’Keefe Media Groupnak dolgozik. Elment egy randevúra Jeevan Gyawali vezető szoftvermérnökkel, és a beszélgetést rejtett kamerával rögzítette. A beszélgetés során a Meta alkalmazottja bevallotta, hogy a vállalat beavatkozott az amerikai választásokba.

Mondjuk, az ohiói nagybátyja írt valamit arról, hogy Kamala Harris alkalmatlan az elnöki posztra, mert nincsenek gyerekei – az ilyen ostobaságokat automatikusan leminősítik – idézi Gyawalit az O’Keefe.

O’Keefe szerint a mérnök megjegyezte, hogy a visszaminősítés minden értesítés nélkül történik. Ugyanakkor a közönség bevonása és a nézettség jelentősen csökken. Kifejezte azt a meggyőződését is, hogy a Meta képes befolyásolni az amerikai választások kimenetelét.

Elolvasom a cikket