Angol sztárbíró vette védelmébe Szoboszlait

Az Arsenal szurkolói a szezon kezdete óta folyamatosan duzzognak, hiszen úgy vélik: az angol játékvezetők nem egységes felfogásban ítélkeznek, nem azonos mércével mérnek, különösen a labdát egy új játékba hozatal előtt elrúgó futballisták esetében.

Az Ágyúsok drukkerei azt nehezményezik, hogy míg kedvenceik közül Declan Rice (a Brighton ellen), valamint Leonard Trossard (a Manchester City ellen) is labdaelrúgásért kapta meg a második sárga lapját, és ezzel a kiállítás sorsára jutottak, addig például Szoboszlai Dominik a Liverpool Nottingham Forest elleni hazai mérkőzésén – ez találkozó elsősorban azért emlékezetes, mert e meccsen szenvedte el szezonbeli eddigi egyetlen vereségét a Mersey-parti klub – nem kapott labdaelrúgásért figyelmeztetést.

A fenti esetekkel kapcsolatban megszólalt Howard Webb, a korábbi világelső játékvezető, aki jelenleg az angol futballbírók főnökeként dolgozik. Az aktív pályafutása során BL-döntőt és világbajnoki finálét is dirigáló szakember elmondta: „A labdaelrúgásos esetekkel kapcsolatban arra kérjük a játékvezetőket, azt vizsgálják meg, hogy azok milyen hatással lehetnek a másik csapat játék-újraindítási lehetőségeire. Ami például Trossard és Szoboszlai esetét illeti: előbbi a Manchester City szabadrúgásánál, ráadásul 21-es Arsenal-vezetésnél történt.”

„Szoboszlai pedig tulajdonképpen saját csapatát hozta hátrányba azzal, hogy a 94. percben elpöccintette a labdát, ezért őrültség lett volna őt büntetni” – érvelt Webb.

Elolvasom a cikket