Társkereső applikáción keresztül csalta tőrbe áldozatait egy rablóbanda

MH/MTI
2024. október 18. péntek. 17:59

A hírt a brüsszeli ügyészség közleményében megerősítette: két gyanúsítottat vettek őrizetbe, a harmadikat, egy kiskorút a fiatalkorúak bírósága zárt közösségi intézménybe helyezte.

A közleményében az áll, hogy idén június óta már hét hasonló módon elkövetett bűncselekménnyel kapcsolatos bűntény ügyében indult eljárás.

A gyanúsítottak a Grindr nevű társkereső alkalmazáson keresztül vették fel a kapcsolatot áldozataikkal, a randevúkat gyakran este vagy éjszaka szervezték, főként parkokban. Az áldozatokat fizikailag bántalmazták és sértegették, többeket ki is raboltak. Az áldozatok kisebb-nagyobb sérüléseket szenvedtek, és néha fegyverrel fenyegették őket – áll a közleményben.

A két férfit csoportosan, éjszaka, fegyverrel és diszkriminatív indítékkal elkövetett zsarolással, online csalással, erőszakkal és fenyegetéssel elkövetett lopással és testi sértéssel vádolják.

A hét elején az észak-brüsszeli rendőrség és az ügyészség óvatosságra intett mindenkit, aki társkereső alkalmazásokat vagy más ismerkedési platformokat használ. Az incidensek nyomán a Grindr is lépett, és figyelmeztetéseket küldött brüsszeli felhasználóinak.

Elolvasom a cikket