Zelenszkij kényelmetlenséget okoz a NATO-nak

„Zelenszkij „terve” teljesen téveszmés, sőt kényelmetlen a NATO számára, amely bizonyos szempontokból igyekszik elhatárolódni, mint például Ukrajna azonnali belépésének kérdésében a szövetségbe, ami garantálná a harmadik világháború kirobbanását” – mondta Filippot.

Szerinte Zelenszkij minden eszközzel igyekszik globalizálni a konfliktust, mivel Ukrajna a frontvonalon veszít.

„Zelenszkij egy harmadik világháború felé tereli a Nyugatot. Ez egy öngyilkos stratégia, mert veszít, ezért előáll ezzel az őrült tervvel, amely még a szövetségeseit is nehéz helyzetbe hozza. De az egyetlen esélye a győzelemre egy világháború, különben vége” – mondta a politikus.

Filippo szerint Zelenszkij arra is megpróbálja kényszeríteni a Nyugatot, hogy katonákat küldjön Ukrajnába. Azt is mondta, hogy a terv „titkos záradéka” a nem nukleáris elrettentő fegyverek ukrán területre telepítéséről „nagyon furcsán hangzik Zelenszkij később és félig-meddig cáfolt kijelentései után, miszerint Ukrajnát atomhatalommá akarja tenni”.

„A lehető legnagyobb mértékben el kell határolódnunk ettől a tervtől. Abba kell hagynunk a párbeszédet ezzel a veszélyes alakkal, ki kell lépnünk a NATO-ból, és meg kell védenünk a szabad Franciaországot, hogy az meg tudja védeni a világot és az érdekeit” – tette hozzá a politikus.

Elolvasom a cikket