„2010 óta 17 ezer új óvodai férőhely létesült”

MH/ MTI
2024. október 18. péntek. 23:39

2010 óta 17 ezer új óvodai férőhelyet hoztunk létre, az elmúlt tanévben már meghaladta a 387 ezret az óvodai férőhelyek száma – mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára Szerencsen, a Bocskai István Katolikus Gimnázium, Technikum és Óvoda Szent Kinga Tagóvodájának átadóján pénteken.

Koncz Zsófia úgy fogalmazott, a kormányzat minden erejével azon dolgozik, hogy a magyar családokat segítse. Ennek része az otthonteremtésben való segítség, illetve a munka és a család közötti egyensúly megteremtése.

Az államtitkár hangsúlyozta, minden gyermek számára ingyenesen elérhető az óvodai ellátás, és a közelmúltban újra elérhetővé tették a bölcsődei térítési díj támogatását.

Amikor bölcsődék és óvodák épülnek, azzal munkahelyeket is létrehoznak – jegyezte meg. Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár az átadón elmondta, a katolikus óvodaprogramban országszerte tizenháromezer férőhely újult meg, ebből négyezer újként épült.

A Bocskai István Katolikus Gimnázium, Technikum és Óvoda Szent Kinga Tagóvodája a volt szerencsi római katolikus plébánia átépítésével készült el. A korábbi 250 négyzetméteres ingatlanhoz egy 750 négyzetméteres épületet építettek.

A négycsoportos óvodába jelenleg nyolcvanöt gyermek jár. Az új óvodát Ternyák Csaba egri érsek áldotta meg.

Elolvasom a cikket