Főtáv: Budapesten mindenhol bekapcsolták a távfűtést

MH/MTI
2024. október 19. szombat. 9:32

A tájékoztatás szerint a szeptember 15. és október 15. közötti időszakban az ütemezett fűtésindítás 3127 épület esetében – ami az ügyfelek 90 százalékát fedi le – már helyszíni beavatkozás nélkül történt, a távfelügyeleti diszpécserközpont segítségével. Ezzel az összesen 241 ezer budapesti lakásban, továbbá 7 ezer közületi, vállalati és intézményi fogyasztónál immár teljes körűen üzemel a fűtés.

A BKM tulajdonában lévő hőforrások esetében ellenőrizték a hőtermelő berendezéseket és a tüzelőanyag-ellátó rendszereket, majd elvégezték a rendszeres és előírt karbantartásokat, illetve a szükséges hibajavításokat.

Kiemelték: a Budapesti Közművek a meglévő távhőhálózat fejlesztésére, rekonstrukciójára az idén 2,3 milliárd forintot, a szolgáltatás biztonságát célzó kisebb felújítási, karbantartási munkákra pedig további több mint 700 millió forintot fordított. Emellett több olyan projekt tervezése is megkezdődött, melyeknek kivitelezése 2025-ben valósul meg.

A közleményben felhívták a figyelmet arra, hogy a fűtési idény kezdetén teljeskörűen bekapcsolt budapesti távfűtés a fűtött ingatlanok környezetében semmilyen többlet-környezetterhelést nem eredményez, ami – a hagyományos fűtőberendezésekkel szemben – különösen a sűrűn lakott városrészek levegőminősége szempontjából fontos és előnyös. Ezen felül a budapesti távhőrendszerek révén már ma is évente mintegy 200 ezer tonna szén-dioxid-kibocsátást lehet elkerülni – olvasható a tájékoztatóban.

Elolvasom a cikket