Kígyót és skorpiót is láthat és vehet Lurdy Házban

Czuppon Réka
2024. október 19. szombat. 14:09
Frissítve: 2024. október 19. 14:11

A TerraPlaza egy olyan egyedülálló esemény, ahol az egzotikus állatok iránt érdeklődők találkozhatnak, akár szakemberekről, akár hobbiállat tartásról van szó. A rendezvénynek a Lurdy Konferencia és Rendezvényközpont ad otthont, ahol 4000 négyzetméteres területen 150 szakmai kiállító fogja bemutatni saját tenyészetéből származó állatait.
„A kiállítás nem csupán egy vásár, hanem egy közösségi élmény, ahol az állatok iránti szeretet és felelős gondoskodás találkozik” – hangsúlyozzák a szervezők.

Az esemény valóban elkötelezett az állatok jóléte mellett, a kiállítók igyekeznek a lehető legpontosabban bemutatni a kisállatok tartásával kapcsolatos körülményeket. Céljuk, hogy átfogó képet adjanak arról, hogy mi fán terem az etikus, korrekt hobbiállattartás.

Az állat- és természetvédelem is kiemelt hangsúlyt kap a TerraPlaza-n.
Mivel a különböző fajok eltérő mértékű odafigyelést igényelnek, ezért nem mindegy, hogy kezdő hobbi állattartóként melyik élőlényt választjuk. Ez a rendezvény segít eligazodni abban, hogy a számtalan faj közül valóban azt az állatot vegyük meg, amelyet majd a tőlünk telhető legnagyobb felelősséggel és odafigyeléssel tudunk gondozni.
A börzén több, mint 3000 faj közül válogathatnak majd a látogatók. Felsorakoznak majd az ízeltlábúak népes táborát erősítő madárpókok, ostorlábúak, hangyák, lepkék, hernyók, rákok, skorpiók és botsáskák. De lesznek varánuszok, gekkók, kaméleonok, agámák, kígyók és kétéltűek is. Egzotikus madárfajok is bemutatásra kerülnek és az akvarisztikai részlegen a halak díszes társasága is.

Elolvasom a cikket