A Hamász vezetőjét, Jahja Sinwart célzott fejlövéssel ölték meg

Miután megölték az egykori Hamász-vezetőt a Gázai övezetben, egyre több részlet derül ki. Mint ismeretes, Jahja Sinwar-t úgy jellemzik, mint az október 7-i mészárlás mögött álló lángelmét.

Jahja Sinwar-t fejbe lőtték – mondta a Nemzeti Törvényszéki Központ vezető patológusa.

Röviddel a valószínűleg legkeresettebb terrorista halálos lövöldözése előtt a
izraeli katonák a Gázai övezet déli részén fekvő Rafah városában,
a Gázai övezet déli részén szerdán izraeli katonák három férfit figyeltek meg – írja a The New York Times című lap izraeli és amerikai biztonsági körökre hivatkozva. Egy tűzharc után, amelyben egy izraeli katona súlyosan megsebesült, az egyik megfigyelt férfi egy szomszédos házba menekült.

Az izraeli hadsereg ezután egy drónt irányított az épületbe, és egy kanapén egy maszkos, porral borított férfit fedezett fel, aki egy botot dobott a távirányítású repülőgép felé. Mint később kiderült, Sinwar volt az. Egy mesterlövész ezután fejbe lőtte, egy izraeli tank pedig tüzet nyitott az épületre – számolt be a New York Times.

A csapatok a csapdáktól tartva csak másnap, napfelkelte után léptek be a házba. Ott végül egy holttestet találtak, amely erősen hasonlított Sinwarra. „Számos sérülése volt: a jobb alkarján egy rakétától származó seb volt, a bal lábán a leesett fal okozta sérülések, a mellkasában pedig rengeteg repeszdarab. Ezek súlyos sérüléseket okoztak, de a halál oka a fején ejtett lőtt seb” – mondta Kugel igazságügyi orvosszakértő.

Elolvasom a cikket