1,5 millió férfi retteghet a besorozástól

November 15-ig fognak dönteni a férfiak sorsáról. Ukrajnában Zelenszkij elnök utasítására minden olyan vállalkozást ellenőriznek, amely élhet a gazdasági felmentés lehetőségével. A vizsgálat célja, hogy kiderítsék, az adott cégek valóban kritikus fontosságúak-e a gazdaság szempontjából – írja a Kárpáti Igaz Szó nyomán a mandiner.hu.

A lap emlékezteztetett rá, hogy július 17-én az ukrán kormány a Gyija portálon keresztül lehetővé tette a „kritikus” státusszal rendelkező vállalatok számára az alkalmazottak „lefoglalását”. Ennek részeként mára több mint 1,5 millió férfinak van halasztása a katonai szolgálat teljesítése alól.

A katonaság szót emelt amellett, hogy a jelenlegi lefoglalási rendszer zavarja a mozgósítási folyamatokat” – idézte a lap az egyik nemrég közzétett kiadványt. A lap úgy tudja, hogy éppen ezért kezdeményezte a Honvédelmi Minisztérium a gazdaság szempontjából kritikusnak minősített vállalkozások ellenőrzését. Azok a vállalatok, amelyek nem felelnek meg a kritériumoknak, a továbbiakban nem tudják lefoglalni alkalmazottaikat. A vizsgálatot november 15-ig tervezik lefolytatni – derült ki.

Elolvasom a cikket