Harris vagy Trump?

Az elnökválasztásig már csak néhány hét van hátra. A felmérések szerint Kamala Harris előnye riválisával, Donald Trumppal szemben egyre csökken. Megmutatjuk, a közvélemény-kutatók szerint jelenleg kinek vannak valamivel jobb esélyei.

Néhány héttel az amerikai elnökválasztás előtt csak egy dolog biztos: szoros lesz. A legfrissebb felmérések szerint Donald Trump és Kamala Harris továbbra is fej-fej mellett halad. Harris már nem támaszkodhat arra a lendületre, amit nyáron új jelöltként kapott. Az előnye csökkenni kezdett, még akkor is, ha a legtöbb felmérésben szűken vezet.

A különböző közvélemény-kutatásokat felhasználó FiveThirtyEight portál csak 2,4 százalékponttal látja a demokratát a republikánus előtt. A különbség olyan kicsi, hogy egyértelmű előny nem állapítható meg.

Ez sok amerikait motiválhat arra, hogy elmenjen szavazni. Georgia államban rekordrészvételi arányt regisztráltak az előre hozott szavazás kezdetén. Az első napon több mint 300 ezren adták le szavazatukat. A választási biztos képviselője örült a „látványos részvételnek”. Georgia egyike az úgynevezett billegő államoknak, amelyek a választás kimenetelét döntik el.

Elolvasom a cikket