Az orosz erők több mint 100 ukrán drónt semmisítettek meg az éjjel

Az orosz hadsereg meghiúsította Kijev „azon kísérletét, hogy terrorista támadást hajtson végre repülőgép típusú drónok segítségével az Oroszországi Föderáció területén lévő célpontok ellen” – közölte a minisztérium.

A légvédelem 110 drónt fogott el vagy semmisített meg, amelyek közül 43-at a határhoz közeli Kurszki terület felett, ahol augusztus eleje óta dúlnak a harcok.

További 27-et a Lipecki terület felett, 18-at az Orjoli terület felett, nyolcat pedig a Nyizsnyij Novgorodi terület felett semmisítettek meg. Hét, illetve hat drónt semmisítettek meg a Belgorodi és a Brjanszki terület felett, egyet pedig a Moszkvai terület felett.

Gleb Nyikitin, Nyizsnyij Novgorod régió kormányzója elmondta, hogy a helyi támadás célpontja egy ipari övezet volt a régió fő városán kívül, amely 800 kilométerre található a frontvonaltól. Előzetes adatokra hivatkozva azt mondta, hogy négy tűzoltó szenvedett kisebb repeszsérüléseket.

Szergej Szobjanyin moszkvai polgármester elmondta, hogy a várostól délkeletre lezuhant egy ukrán drón, amely az orosz főváros felé repült, de áldozatokról vagy károkról nem érkezett jelentés.

Ukrajna rutinszerűen indít dróntámadásokat mélyen Oroszországba, a rajtaütések célpontjai energetikai és más polgári építmények.

Elolvasom a cikket