Mindennapi szokás, amely károsítja a szívet és gyorsítja az öregedést

De ahhoz, hogy a pihentető eljárás ne károsítsa az egészséget, érdemes megjegyezni néhány szabályt. Irina Sukhova bőrgyógyász részletesen mesélt róluk az „Esti Moszkva” című lapnak.

A vizes eljárások rajongóinak nem szabad elfelejteniük, hogy minél magasabb a fok, annál kevesebb időt kell a fürdőben tölteni. A legjobb, ha a hőmérséklet nem haladja meg a 35 fokot, hogy ne károsítsa a bőrt, ne provokálja a korai öregedést, és kizárja a szív terhelését. A szakértő azt tanácsolja, hogy legfeljebb 30 percet töltsünk a vízben, különben túlmelegedhet a test.

Különböző gyógynövények és illóolajok segíthetnek további relaxációt érezni. Az adagolással azonban nagyon óvatosan kell bánni, nehogy allergiát okozzon. A leghasznosabb gyógynövények Szuhova szerint a zsálya, a levendula, a menta, a kakukkfű és a kamilla. Ezek megnyugtatják az idegrendszert egy nehéz munkanap után. Egy másik jó orvosság a mustár. Ha 100-200 gramm port feloldunk a fürdőben, tonizáló, melegítő és gyulladáscsökkentő hatása lesz. Különösen jó egy ilyen fürdő, ha nagyon fázol és elkapott az eső. A vízhez adhatsz körülbelül másfél liter tejet is, ez hidratálja a bőrt.

Elolvasom a cikket