Egy férfi, aki 108 évig élt, megnevezte a hosszú élet három titkát

Martin McEvilly 1916. július 26-án született, 11 gyermek közül ő volt a legfiatalabb, és bár sok testvére 90 évig élt, ő hosszú életű ember lett.

Felesége, Kathleen is hosszú életet élt, három évvel ezelőtt, 97 éves korában halt meg. McEvilly szerint aktív életmódja volt az oka hosszú életének.

Először is, kapott egy 30 hektáros családi farmot, amelyet ő kezelt. Másodszor, állandóan a szabadban volt.

„Tipikus napja hajnalban kezdődött, majd megetette az állatokat, aztán az egész napot a farmon töltötte a fiával, Mickey-vel” – mondta Martinról egy ismerőse.

Általában kerékpárral közlekedett, otthon ebédelt a feleségével, és mindig a családjával vacsorázott.

A százéves férfi emellett imádott Írország-szerte utazgatni, sőt, 80 éves korában még az Egyesült Államokban és Ausztráliában is járt.

De talán semmi sem tartotta aktívabban, mint a kerékpározás iránti szeretete. Soha nem volt autója, helyette 99 éves koráig kerékpározott. Ezt követően vásárolt egy edzőkerékpárt, és azon edzett.

Az aktivitás mellett McEvilly azt is elmondta, hogy a hite is segített neki abban, hogy hosszú és boldog életet éljen.

„A hite nagyon fontos volt számára. Élete minden estéjén imádkozott” – emlékezett vissza édesapjáról fia, Pat.

Végül McEvilly egyszer azt mondta, hogy a „mindenben mértéket tartani” filozófiája segített neki abban, hogy 108 évig éljen.

Egyszer megosztotta az újságírókkal, hogy este hét óra után soha nem evett, és vasárnap este mindössze három pohár Guinness sört ivott.

Elolvasom a cikket