Segít a magas koleszterinszint leküzdésében

A koleszterinszint normalizálásához más tényezők mellett a táplálkozási szokások javítása is szükséges, így a táplálkozás ellenőrzése is szükséges ebben a szakaszban.

Miért hasznos a padlizsán a magas koleszterinszint esetén?

Mielőtt megértenénk, miért jó orvosság a padlizsán a magas koleszterinszint ellen, meg kell érteni, hogyan válik problémává.

A koleszterin a szervezetünk által természetesen termelt zsír. Erre pedig azért van szükség, mert számos sejt része, és részt vesz néhány hormon termelésében is.

Azoknál az embereknél, akiknek étrendje zsíros ételekben gazdag, mint például kolbász, virsli, szalonna, tej, származékok és sok más, úgy tűnik, hogy a máj koleszterintermelése több, mint amennyi a szervezet működéséhez szükséges. Így kapja meg az ember a híres magas koleszterinszintet.

Ezért a táplálkozási szokások megváltoztatása szükséges a betegség leküzdéséhez. A rostokban gazdag padlizsán javítja a bélműködést, és ezáltal segít a felesleges zsír hatékonyabban kiürülni a szervezetből.

Ezenkívül vasban, kalciumban, káliumban, C-, E- és B-vitaminban is gazdag, amelyek szintén hozzájárulnak a szervezet egészségesebbé tételéhez.

Mi jó a magas koleszterinszintre?

Még ha tudjuk is, hogy a padlizsán fogyasztása hasznos a magas koleszterinszint esetén, nem szabad elfelejtenünk, hogy nem ez az egyetlen zöldség, amelyet a vérzsír csökkentésére használunk az étrendben.

Az ember étrendjének e célból más rosttartalmú élelmiszerekben is gazdagnak kell lennie, mint például zabpehely, lenmag, chia, narancs, papaya, saláta, cukkini stb. Más szóval a friss zöldségek, hüvelyesek és gyümölcsök fogyasztása egyszerűen elengedhetetlen.

Ezenkívül olyan jó zsírokat is fogyasztani kell, mint a halakban található omega-3: ez segít növelni a jó koleszterin szintjét a vérben, és leküzdeni a felesleges rossz koleszterin hatásait.

Ugyanakkor kerülni kell a feldolgozott élelmiszerek, a kolbászok és a rossz zsírokban gazdag húsok fogyasztását.

A rossz koleszterinszint csökkentésének másik fontos szövetségese a rendszeres testmozgás: napi 30 perc aerob testmozgás elegendő az egészség javításához és a magas koleszterinszint elleni küzdelemhez.

Azok számára, akik nem tudnak naponta mozogni, heti három-négyszeri közepes vagy nagy intenzitású testmozgás is segíthet.

Elolvasom a cikket