Így játszották ki Moszkvát az ukránok + VIDEÓ

„A kis méretű és olcsó FPV-drónok az orosz-ukrán háború igazi sztárjai: a légvédelem számára gyakran láthatatlanok, fillérekbe kerülnek és kegyetlen károkat tudnak okozni akár páncélozott járművekben is” – mutat rá hétfői cikkében a Portfolio.

Megsemmisítésük „legjobb módja az, ha elektronikus zavaróberendezésekkel földre kényszerítik őket, de most nagyon úgy tűnik, hogy ez a trükk sem válik be mindig” – teszi hozzá a lap.

Videón az ukránok leleményes megoldása

Mint a Portfolio tájékoztat: „eredetileg a Telegramon jelent meg az, a később X-re is átvándorló videó, amin az látható, ahogy egy ukrán öngyilkos drón valahol a kurszki fronton rárepül egy orosz BTR páncélozott szállító harcjárműre”.

A lentebb is látható felvétel„különlegessége”, hogy bár az orosz páncélos fel van szerelve elektronikus zavaróberendezéssel (amelynek lényege, hogy megszakítsa a kapcsolatot a drón, valamint az azt kezelő pilóta között), az ukrán drónt felszerelték egy automata célravezető rendszerrel is, amelynek köszönhetően a drón akkor is célt talál, ha a pilóta esetleg elveszítené felette az irányítást.

Objektum doboz

Elolvasom a cikket