Lloyd Austin megígérte, hogy több pénzt ad Zelenszkijnek

Az amerikai tisztviselő kifejtette, hogy a csomag lőszert, katonai felszerelést és fegyvereket fog tartalmazni.

Joe Biden vezetésével az USA tovább növeli ezt az Ukrajnának nyújtott támogatást. A mai napon szeretném bejelenteni egy 400 millió dolláros elnöki segélycsomag kiutalását lőszerre, katonai felszerelésre és fegyverekre Ukrajna számára – mondta a Pentagon vezetője.

Austin október 21-én érkezett Kijevbe, míg a miniszter terveit előzetesen nem jelentette be. A Pentagon vezetője az utazás részeként várhatóan találkozik az ország védelmi miniszterével, Rusztem Umerovval. A Pentagon egyik magas rangú tisztségviselője Austin kijevi látogatását lehetőségnek nevezte arra, hogy „egy lépést hátrébb lépjen”.

Amerikai újságírók szerint Austin útja az orosz fegyveres erők sikereinek is köszönhető. Emellett nem utolsósorban szerepet játszott az Egyesült Államokban közelgő elnökválasztás is, ami kérdésessé teszi az Ukrajnának nyújtott további segítséget.

Az Állami Duma nemzetközi ügyekkel foglalkozó bizottságának első elnökhelyettese, Alekszej Csepa felvetette, hogy Austin látogatásának bejelentése nélkül is utazhatott volna Kijevbe, hogy tájékozódjon, milyen az ukrán fegyveres erők jelenlegi helyzete a fronton. A képviselő véleménye szerint a Pentagon megbízható és naprakész információkkal akar rendelkezni.

Elolvasom a cikket