Megbüntették a Forma–1-es amerikai nagydíj szervezőit

MH/MTI
2024. október 22. kedd. 6:53

Az összegből 350 ezret csak akkor kell befizetniük, ha 2026 év végéig hasonló rendbontás történne bármilyen, a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) égisze alá tartozó, helyi rendezvényen. Ezenkívül az amerikai promóternek az idei év végéig tervet kell beadnia, amelyben részletezi, milyen új előírásokat hozott annak érdekében, hogy ne ismétlődjön meg a szurkolók pályára özönlése.

A felügyelők szerint csaknem kétszázan jutottak be az austini pályára még akkor, amikor a pilóták a verseny leintését követően a levezető körben jártak. A fegyelmi bizottság szerint a Forma–1 legutóbbi 12 éve alatt nem volt ilyen mértékű szurkolói invázió pályán.

Az Egyesült Államok Nagydíját Charles Leclerc, a Ferrari monacói versenyzője nyerte. Mögötte csapattársa, a spanyol Carlos Sainz Jr. végzett másodikként, míg a dobogó alsó fokára a negyedik vb-címére hajtó, címvédő és éllovas holland Max Verstappen (Red Bull) állhatott fel, miután az őt négy és fél körrel a vége előtt megelőző brit Lando Norrist (McLaren) öt másodperces időbüntetéssel sújtották, mert szabálytalannak ítélték a manőverét.

Elolvasom a cikket