Hivatalosan is titkolhatnak az oroszok

A tárca a hadiállapot idején hatályos intézkedések kibővítését javasolta, különösen azt, hogy a legfelsőbb bíróság, a legfőbb ügyészség, a nyomozó bizottság, a bíróságok, a nyomozók és az ügyészek korlátozhassák a hozzáférést a szövetségi és regionális hatóságok, valamint a helyi önkormányzatok tevékenységével kapcsolatos információkhoz azokon a területeken, ahol hadiállapot van érvényben.

Az indoklás megjegyzi, hogy a törvényjavaslatot a hadiállapotban lévő állami szervek tevékenysége biztonságának biztosításával kapcsolatos problémákkal összefüggésben dolgozták ki.

Az RBC egy kormányzati forrásra hivatkozva pontosítja, hogy a jogalkotási tevékenységgel foglalkozó bizottság jóváhagyta a kezdeményezést, hogy a kabinet ülésén tovább tárgyalják.

A DNR, a DNR, a Herszon és a Zaporizzsjai területre 2022. október 19. óta van érvényben a hadiállapot. Ezen alanyok állami szervei kötelesek közzétenni a helyükre, munkaidejükre, rendezvényeikre vonatkozó információkat. E tekintetben munkájukat destabilizálhatják terrortámadások, hírszerzési és szabotázstevékenységek, szélsőséges akciók, ezért módosításokra van szükség – áll az indoklásban.

Elolvasom a cikket