Veszélyes lehet a savanyú káposzta

A savanyú káposzta a fő segítője az immunitás erősítésének és a bélrendszer mikrobiomjának helyreállításának, különösen a hideg évszakban. Elena Solomatina táplálkozási szakértő megosztotta az ellenjavallatokat, amelyeket nem szabad figyelmen kívül hagyni – számol be a Sports.kz az Edimdoma.ru-ra hivatkozva.

A „Moszkva 24” című kiadvánnyal folytatott beszélgetésben az orvos sietett emlékeztetni arra, hogy a savanyú káposzta rostot és savat tartalmaz. Az egészséges embereknek szükségük van rájuk, de a tápcsatorna betegségeiben szenvedőknek, például fekély, gyomorhurut, hasnyálmirigy-gyulladás, bélgyulladás esetén a savanyú káposztás termékek (nem csak a káposzta) károsak lesznek – írja a Sports.kz.

Kijelentette, hogy a káposzta nem javasolt a pajzsmirigy problémáinál, mivel a snack zavarja az ehhez a szervhez kapcsolódó speciális hormonok termelését.

Ha nincsenek problémák az emésztőrendszerrel és az endokrin rendszerrel, akkor szinte semmi ok nincs arra, hogy elutasítsuk a savanyú káposztát. Csak előnyökkel jár, például erősíti az immunrendszert, javítja az erek állapotát, és részben hozzájárul a hatékony fogyáshoz.

Elolvasom a cikket