Az orosz hadsereg csaknem hetven légibombát dobott kurszki településekre

MH/MTI
2024. október 22. kedd. 17:23

A jelentés szerint 134 katonai összecsapás volt a fronton, a leghevesebb csaták Donyeck megyében, Pokrovszk és Kurahove térségében zajlottak.

Ivan Petricsak, a 24. gépesített dandár szóvivője egy keddi tévéműsorban elmondta, hogy az orosz erők éket vertek az ukrán védelmi vonalba a donyecki régióban lévő Csasziv Jar városnál. Egyúttal leszögezte, hogy a város elvesztéséről még nincs szó, az ukrán erők még mindig ellenőrzésük alatt tartják.

A kelet-ukrajnai országrészben lévő Harkiv megye kormányzói hivatala közölte, hogy a kórházban belehalt sérüléseibe az az 54 éves férfi, aki a régióban lévő Kucserivka falu elleni orosz ágyúzásban sebesült meg.

Ivan Fedorov, a délkelet-ukrajnai Zaporizzsja megye kormányzója arról tájékoztatott, hogy a Zaporizzsja város elleni hétfői orosz rakétacsapás halálos áldozatainak száma háromra, a sérülteké pedig húszra emelkedett.

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) közölte, hogy leleplezték a déli Mikolajiv megyei Regionális Orvosi és Szociális Szakértői Központ vezetőjét, aki a mozgósítás megkerülésével kapcsolatos korrupciós cselekményeket követett el.

A házkutatások során a tisztségviselőnél több mint 450 ezer dollár készpénzt találtak, valamint egy ékszergyűjteményt, amelyet különböző címeken rejtett el. A pénzeszközök és az értékek jelentős részét fia lakásában rejtették el, aki egy orvosi egyetem gyakornoka. A fiúnál egy orosz útlevelet is találtak, amelyet az odesszai orosz konzulátuson szerzett be még a teljes körű orosz invázió kezdete előtt.

Elolvasom a cikket