A donyecki Novoszadove elfoglalását jelentették be az oroszok

MH/MTI
2024. október 22. kedd. 18:59

A tárca szerint az orosz hadsereg a hat ukrajnai frontszakasz közül négyen előrenyomult, és Ukrajnában 11, a kurszki régióban pedig két ellentámadást vert vissza. A moszkvai összegzés szerint a „különleges hadművelet” övezetében több mint kétezer, Kurszk irányában pedig több mint 340 ukrán katona esett el vagy sebesült meg súlyosan.

Az orosz hadijelentés az elmúlt nap folyamán Ukrajnában megsemmisített haditechnikai eszközök között sorolt fel 11 páncélozott harcjárművet – köztük két amerikai Bradley gyalogsági harcjárművet –, két nyugati gyártmányú 155 milliméteres önjáró és egy vontatott tarackot, egy francia amerikai HAMMER légibombát, HIMARS sorozatvetők négy rakétáját, továbbá 77, repülőgép-típusú drónt.

Kurszk irányában a hétfői orosz hadijelentés szerint az ukrán fél egyebek mellett három harckocsit, három Bradleyt hét egyéb páncélozott harcjárművet veszített. Moszkva szerint a régióba augusztus 6-án betörő ukrán erők 25 662 embert, 172 harckocsit, 89 gyalogsági harcjárművet, 103 páncélozott személyszállító járművet, 982 páncélozott harcjárművet, 675 gépkocsit, 221 tüzérségi löveget és 38 sorozatvetőt veszítettek, köztük kilenc amerikai gyártmányú HIMARS és hat MRLS típusút.

A helyi hatóságok az orosz ellenőrzés alá került ukrajnai területek és az Ukrajnával határos orosz régiók más településeiről is jelentettek hétfőn ukrán tüzérségi és dróntámadást. A zaporizzsjai atomerőmű melletti Enerhodarban egy civil életét vesztette, és kigyulladt egy propántartály.

Elolvasom a cikket