A Hegyvidéki Önkormányzat megvonta a keresztény közösségek támogatását

MH/ MTI
2024. október 22. kedd. 20:13
Frissítve: 2024. október 22. 20:16

„Sajnálattal kell mondanom, hogy megint nekünk lett igazunk” – fogalmazott Azbej Tristan a bejegyzésben, hozzátéve, hogy a hegyvidéki kereszténydemokraták vezetőjeként már a kampány során felhívta a figyelmet arra, hogy a Kutyapárt által támogatott IX. kerületi önkormányzat egyik első intézkedése a keresztény közösségek támogatásának megvonása volt.

„Féltem attól, hogy a XII. kerületben is hasonló lépésekre kerül sor, ezért október elején kérdéssel fordultam polgármester úrhoz, válasz azonban nem érkezett, csak üres ironizálás” – írta az államtitkár.

Azbej Tristan a közösségi oldalán megosztotta Pulay Brigitta, a Hegyvidéki KDNP önkormányzati delegáltja videóüzenetét, amelyben azt mondta, hogy megtörtént, amire számítottak: Kovács Gergely az egyik legelső intézkedésével elvonta azokat a forrásokat, melyek a helyi cserkészközösségek és egyházi szervezetek támogatására szolgáltak.

„A polgármester, miközben azt ígérte, hogy demokratikusan, korrupciómentesen és a társadalom széles köreinek bevonásával fogja irányítani a kerületet, nem habozott, amikor az egyik legnagyobb közösség megszorongatásáról volt szó” – hangsúlyozta Pulay Brigitta.

Kifejtette, hogy a hétfői ülésén a kerület jogi és ügyrendi bizottsága baloldali többségével elfogadta azt a módosító indítványt, amelynek értelmében a kerület egyházai, egyházi szervezetei és cserkészcsapatai a jövőben nem kapnak külön pályázati kiírást tevékenységük támogatására, magyarul elvették tőlük a forrásokat. Hozzátette, hogy a jövőben ezeket a pénzeket a Kovács Gergelynek „jobban tetsző civil szervezetek” fogják megkapni.

„A helyi KDNP mélységesen elítéli ezt a gyakorlatot, és felhívjuk polgármester urat, hogy hatalmát ne arra használja, hogy szétverje a nagy múltú, a kerület értékeihez szervesen kapcsolódó közösségeket. Polgármester úr olyan értékek mentén éli az életét, ahogy szeretné. A hegyvidéki KDNP azonban mindig ki fog állni a kerület keresztény közösségeiért” – mondta a videóban Pulay Brigitta.

Elolvasom a cikket