Klasszikus zenei ismeretterjesztő sorozat 9-99 éveseknek

Az együttes az előző évadban teltházas kamarakoncertek során mutatta meg az Erzsébetligeti Színházban, hogy folytonos közönségnevelő működése hatására a környéken egy új, minőségi zenei kikapcsolódást kereső közönségréteg alakult ki, így közösségépítő hatása jelentős. A 2023/24-es évadban a városok zenéje tematikáját követve Bécs, Budapest, Prága, New York zenei világát ismerhette meg a közönség.

A következő évadban négy kamaraesttel folytatva munkássága sorát, az Anima Musicae a műfajok világába kalauzolja hallgatóit: az első koncerten a magyar táncok, novemberben a szerenád, majd 2025-ben a concerto és a divertimento műfaját górcső alá véve klasszikus zenei slágereket és kevésbé ismert ritkaságokat is műsorára tűz a zenekar.

Az ismeretterjesztő sorozat 9-99 éves korig mindenkinek ajánlott, aki szeretné közelebbről megismerni a vonós hangszerek világát, a zene iránti nyitottság és a jövő koncertlátogató közönség számának növelése céljából.

Az ismeretterjesztő sorozat a gyermekek családi körben történő zenei nevelésére fókuszál. Az Anima Musicae Kamarazenekar G. Horváth László moderálásával évente több mint 3000 gyermekhez viszi el az élő, minőségi klasszikus zenét: az ifjúságot is megszólítani képes, interaktív műsoruk mindenhol lelkes és nyitott szemléletre talál a gyermekek körében egészen a kisiskolás korosztálytól a gimnazistákig.

A 2024/2025-ös Klasszik Liget időpontjai:

2024. október 27. vasárnap – Magyar táncok
2024. november 24. vasárnap – Szerenád
2025. február 23. vasárnap – Concerto
2025. március 22. szombat – Divertimento

Elolvasom a cikket