Ezek a tökmag gyógyító tulajdonságai

A tökmag számos gyógyító tulajdonsággal rendelkezik. Ennek a terméknek jelen kell lennie az étrendben a legtöbb egészségügyi probléma megoldásához, jegyezték meg táplálkozási szakértők egy, az Eating Well című kiadványnak adott interjúban – számolt be róla a Sports.kzaz Edimdoma.ru-ra hivatkozva.

A tökmag rendszeres fogyasztása megvédi a szervezetet a gyulladástól, normalizálódik a koleszterin- és cukorszint, valamint a vérnyomás. Ezenkívül ez az étel lehetővé teszi, hogy gyorsan kialakítson egy alvási rendszert.

„A tökmag valóban a legsokoldalúbb kiegészítője az alapvető étrendnek. A tökmag elősegíti a szív egészségét. Ez a termék alacsony telített zsírtartalmú, ugyanakkor magas a szívbarát növényifehérje-tartalma” – mutattak rá a szakértők.

A tökmag erősíti az immunrendszert, megelőzi a székrekedést, és javítja a férfiak reproduktív egészségét – tették hozzá a szakértők. Megjegyezték azonban, hogy jobb, ha kis adagokban fogyasztjuk ezt a terméket, különben előnyök helyett problémákat kaphatunk. Ha visszaél a tökmagfogyasztással, gyomor-bélrendszeri panaszok is megjelenhetnek.

Elolvasom a cikket