Egy urológus figyelmeztetett az alkohol hatásaira

Goncsikov szerint az alkohol nyomasztóan hathat a libidóra, mert gyakori alkoholfogyasztás esetén csökken a tesztoszteronszint. Továbbá, folytatta, az alkohol rendszeres használata merevedési zavarokat okozhat – az alkoholos italok depresszívként hatnak, befolyásolják az idegrendszert, és megnehezítik az erekció eléréséért és fenntartásáért felelős folyamatokat.

Emellett – tette hozzá az orvos – a túlzott alkoholfogyasztás rossz spermaminőséghez és csökkent termékenységhez vezethet. „Az alkoholfüggő férfiaknál megnő a spermiumok abnormális formáinak száma, ami csökkentheti a fogamzás esélyét” – figyelmeztetett a szakember.

A rendszeres alkoholfogyasztást a húgyúti megbetegedések, például a prosztatagyulladás és a húgyúti fertőzések fokozott kockázatával is összefüggésbe hozta. Hangsúlyozta azonban, hogy az alkohol mértékkel fogyasztva általában nem szokott komoly egészségügyi problémákat okozni. „Az urológusok határozottan javasolják az alkoholfogyasztás ellenőrzését és szükség esetén az egészségügyi szakemberekkel való konzultációt” – zárta a szakember.

Elolvasom a cikket