Íme, az ünnepi program + GALÉRIA

Katonai tiszteletadással, Kövér László, az Országgyűlés elnöke és Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter jelenlétében felvonták a nemzeti lobogót az 1956-os forradalom és szabadságharc 68. évfordulóján szerda délelőtt Budapesten, az Országház előtti Kossuth Lajos téren.

Ünnepélyes zászlófelvonás az 1956-os Forradalom és Szabadságharc Emléknapján

Ünnepélyes zászlófelvonás az 1956-os Forradalom és Szabadságharc Emléknapján

Fotó: MH/Balogh Dávid

A zászlót a Himnusz hangjaira a honvédség díszegysége vonta fel. Az eseményen közreműködött a központi katonazenekar, a 32. testőr ezred, a Gróf Nádasdy Ferenc huszárosztály és a nemzeti lovas díszegység. Az ünnepségen katonai és állami szervezetek képviselői is jelen voltak. A Parlament főlépcsőjének két oldalán az ablakokban 1956-os, lyukas zászlók lengenek.

Az ünnepélyes zászlófelvonást követően szerdán 10 és 18 óra között a Nyitott Parlament program keretében az érdeklődők megtekinthetik a díszlépcsőházat, a kupolacsarnokot, a Szent Koronát, a Kossuth Lajos téren pedig a korhű, kiállított Csepel teherautót.

A 10.30-kor a Millenáris Parkban kezdődő hivatalos ünnepségen Orbán Viktor miniszterelnök mond beszédet. A megemlékezésre minden érdeklődőt szeretettel várnak, mindenféle előzetes regisztráció nélkül.

A rendezvény kiemelt meghívottjai a szeptemberi dunai árvíz elleni védekezésben részt vevők és családtagjaik lesznek, akiknek családi nap keretében mond köszönetet Orbán Viktor miniszterelnök.

A Külügyminisztérium épületét és a Budapesti Műszaki Egyetem K épületét 16 és 23 óra között fényfestés díszíti majd.

A Terror Háza Múzeum 10 és 18 óra között ingyenesen lesz látogatható, a Hősök falánál pedig egész napos protokollmentes gyertyagyújtás lesz.

Elolvasom a cikket