Orbán Viktor: Ha veszedelem közeledik, össze kell fogni, ez a magyarok törvénye

A miniszterelnök hangsúlyozta: összefogás nélkül az idegenek kihasználnának minket, kiforgatnának minket és végül adósrabszolgákká tennének a saját hazánkban. 1956 októberében a Duna után a történelem is kilépett a medréből. A megáradt történelem, akárcsak a megáradt folyó, nem fúj visszavonulót éjszakára, végig megy a maga útján a saját törvényei szerint, emlékeztetett.

Hozzátette: ilyenkor születnek a hősök.

– A magyar szabadságszerető nép. A magyarokat még soha egyetlenmegszállónak sem sikerült betörni, megszelidíteni – jelezte Orbán Viktor, s felidézte a csapást, amivel a szovjet megszállás járt. Szerinte a Szovjetunió bábkormányt ültetett a nyakunkra, amelyben kollaboráns magyarok ültek, és akiknek az volt a megbizatása, hogy a magyar javakat idegenek kezére játszák át, a magyar életeket és értékeket a birodalom szolgálatába állítsák.

Hangsúlyozta, hogy a birodalmak szeretik, ha behívják őket, és akkor jönnek. A magyar kommunisták behívták a szovjeteket, aztán elfojtották a forradalmat. Aki nem tetszett nekik azt bezárták, aki megtetszett nekik, azt elvették.

Felidézte a háború utáni éveket, a kommunista rendszer kiépültét, de egyúttal jelezte, hiába az erőfölény, a magyarok nem tűrték és ma sem tűrik a megaláztatást. Mint mondta, ez így is lett, a magyarok megcsinálták a világtörténelem legfényesebb szabadságharcát, és annak elnyomása után sem törtek meg, így végül a szovjetek haza kényszerültek, mi pedig szabadok lettünk.

Orbán Viktor a geopolitikai helyzetről és az ukrajnai háborúról is beszélt. Emlékeztetett, hogy százezrek haltak meg, az európai gazdaság tüdőlövést kapott, a szankciók minket véreztetnek ki, a befektetők az EU-ból az USA-ba vándorolnak, de a brüsszeli elit nem lát a háborús pszichózistól. Ennek eredménye, hogy az elmúlt 70 évben nem álltunk ilyen közel a világháborúhoz.

Ideje kimondani, folytatta, hogy az európai elit, a brüsszeli bürokraták egy megnyerhetetlen háborúba vezették Európát. Mostmár az egész EU-t akarják betolni a háborúba, és a „győzelmi tervet” is nyilvánosságra hagyták: szerintük a győzelem érdekében ki kell terjeszteni a háborút, át kell vinni a harcokat Oroszország területére, és ha nyertek, akkor majd az ukránok veszik át az amerikai katonák helyét. – Vagyis mi magyarok egyik reggel arra ébredhetnénk, hogy megint keletről jött szláv katonák állomásoznak nálunk – mondta.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a kormány politikai ellenfelei csatlakozni akarnak ehhez, szerintük háborúba kell vonulnunk Oroszországgal szemben, de Orbán Viktor világossá tette: nem vehetünk részt mások háborújában, nem tehetjük háborús felvonulási területté az országot. A magyarok csak a magyar szabadságért harcoljanak!

Kiemelte, hogy nem hagyhatjuk, hogy minden így folytatódjon, mert ebbe beleroppan Európa. Ugyanakkor szembe kell nézni, hogy Brüsszel számára ez a politika elfogadhatatlan, ezért világossá tették, hogy meg akarnak szabadulni a nemzeti kormánytól, és egy bábkormányt akarnak a helyére tenni. – Azt javaslom, a válaszunk legyen olyan világos és egyértelmű, mint 1956-ban volt! – jelentette ki Orbán Viktor.

Majd mint részletezte: a magyarok nem akarnak részt venni a birodalmak összecsapásában, a nagyhatalmakversengésében, biztonságot és békét akarnak, boldogulást itt a Kárpát-medencében.

– Tudjuk, hogy háborúba akarnak kényszeríteni, hogy ránk akarják kényszeríteni a migránsaikat, LMBTQ-aktivistákra bíznák a gyermekeinket, és megvan a párt, amelyre le akarják cserélni a kormányt, hogy a tervüket végrehajtsák – emlékeztetett.

Elolvasom a cikket