Koncz Zsófia: A magyar nemzet hazaszeretetét mutatják az ’56-os események

MH/MTI
2024. október 23. szerda. 13:27
Frissítve: 2024. október 23. 13:28

Koncz Zsófia úgy fogalmazott, hálásak lehetünk a forradalmároknak azért, hogy ma szabad országban élhetünk és gondolatainkat bármikor szabadon elmondhatjuk. Ez az ’56-os hősök nélkül egészen biztosan nem így történt volna – fűzte hozzá az államtitkár a Rákóczi vár színháztermében tartott megemlékezésen.

Kijelentette, a mai napnak arról kell szólnia, hogy köszönetet mondunk hőseinknek.

Emlékeztetett, harmincöt évvel ezelőtt Magyarország államformája még népköztársaság volt, és a sorsáról sem itthon döntöttek. Azt mondta, az 1956-os események a történelmünk szerves részét képezik, itt vannak velünk, és hálával kell gondolnunk azokra, akik küzdöttek.

Koncz Zsófia, aki a térség fideszes országgyűlési képviselője, közölte, a teljes nemzet egységét az mutatta, hogy diákok és tanárok, munkások és mérnökök együtt, közösen néztek szembe a hatalmas elnyomó többséggel. Ez tényleg csak igaz szívvel történhetett meg, ez 1956 üzenete, szellemisége – tette hozzá.

Az államtitkár elmondta, a világban zajló eseményeket tekintve „ma sem vagyunk sokkal egyszerűbb helyzetben”.

Kijelentette, mindezek sikeres átvészelésére magyar megoldásokra van szükség, és minden kérdésre a magyarok érdeke szerint tudunk választ adni.

Kiss Attila (Fidesz-KDNP), Szerencs polgármestere ünnepi beszédében 1956 helyi eseményeire, valamint Tatay Zoltán és Oleár István hősi halálára emlékeztetett, akik a fővárosban vesztették életüket a forradalomban. Az ünnepi műsort a Szerencsen működő oktatási intézmények tanárai és diákjai adták.

Elolvasom a cikket