Elégedetlen az ukrán elnök

Volodimir Zelenszkij elnök kijelentette, hogy nem elégedett a két miniszterének jelentéseivel az egészségügyi és szociális szakértői bizottságok (MSZEK) körüli botrányokkal kapcsolatos helyzetről – közölte az rbc.ua hírportál az államfő kedd esti videoüzenetére hivatkozva, vette észre a karpatalja.info.

A jelentés szerint Zelenszkij elmondta, hogy az MSZEK-kel kapcsolatos botrányok miatt Ukrajnában személyes felelősségvállalásra és személyi döntésekre van szükség. Mindenekelőtt minden olyan tisztviselő nyugdíjának és egyéb juttatásainak teljes körű ellenőrzésére kerül sor, akik saját maguk gondoskodtak fogyatékosságuk megállapításáról.

Az elnök azt is elmondta, hogy kedden Viktor Ljasko egészségügyi minisztertől és Okszana Zsolnovics szociálpolitikai minisztertől hallgatott meg jelentéseket erről a helyzetről. „Sajnos nagyon nem meggyőző jelentések érkeztek Ukrajna egészségügyi miniszterétől és Ukrajna szociálpolitikai miniszterétől. Külön-külön végig kell járni a helyi hatóságok minden szintjét” – hangsúlyozta Volodimir Zelenszkij.

Zsolnovicsot 2022. július 19-én nevezték ki a szociálpolitikai minisztérium vezetői posztjára. Ljasko 2020. március 11. óta Ukrajna közegészségügyi főorvosa, 2021. május 20-ától pedig az egészségügyi minisztériumot vezeti.

Elolvasom a cikket