Óriási igazolásról maradhat le a Liverpool

Egybehangzó sajtóhírek szerint az idény végén távozik a Bayer Leverkusentől a klubot történelme első bajnoki címéhez és Európa leghosszabb veretlenségi sorozatához vezető edző, Xabi Alonso. Számos orgánum szerint az egykori labdarúgó vagy a Real Madridhoz vagy a Manchester City-hez tart, ahol a részben talán Jürgen Klopp távozása miatt is motivációját vesztett Pep Guardiola örököse lehet. A baszk származású Alonso az új edzőgeneráció első tagja lehet, akiből topklub vezetője lesz.

Érdekes helyzet lesz, ha tényleg így alakul, hiszen korábban épp a City jelenlegi nagy riválisa, a Liverpool szerette volna egykori labdarúgóját Jürgen Klopp utódjául megszerezni.

Az AS idézte a Sky Sport információit, amely szerint az, hogy Alonso melyik klub edzője lesz a 2025–2026-os idénytől, azon múlik, hogy Guardiola szerződést hosszabbít-e, vagy kontraktusa lejártával júniusban elbúcsúzik a manchesteri egyesülettől, illetve hogy Carlo Ancelottival a következő idényben számol-e a királyi klub vezetése. Az olasz sztáredző szerződése 2026-ig szól, tehát kevéssé valószínű, hogy Xabi Alonso rövid távon a Real Madridnál kötne ki.

Az viszont biztos, hogy a Bayer Leverkusen egyik óriásklub ajánlatával sem tud versenyezni, tehát a spanyol tréner menni fog, csak az a kérdés, merre.

Egy biztos, nem Liverpoolba – bár a Mersey-parti klub egyelőre nagyon elégedett lehet Arne Slottal, aki a Liverpool hétvégi, Chelsea elleni győzelmével klubrekordot állított fel, hiszen első 10 mérkőzéséből kilencet megnyert.

Elolvasom a cikket