A csontritkulás ellenszere

Világszerte több mint 200 millió ember küzd csontritkulással, egy olyan betegséggel, amely jelentősen gyengíti a csontokat. A Nemzetközi Osteoporosis Alapítvány legfrissebb adatai szerint világszerte minden harmadik 50 év feletti nő és minden ötödik férfi valamikor csonttörést szenved.

A csontritkulás olyan betegség, amely gyengíti a csontokat, törékennyé és törésveszélyessé teszi azokat.

Lassan, több év alatt alakul ki, és gyakran csak akkor diagnosztizálják, amikor egy esés vagy hirtelen ütközés csonttörést (törést) okoz.

Dr. Peter Dinger, akit online drpeterdinglephd néven ismernek, gyakran ad egészségügyi tanácsokat 138 800 követőjének.

Egy nemrégiben készült videóban hangsúlyozta, hogy bizonyos ételeket be kell iktatni az étrendbe, hogy „építsük a csontsűrűséget”. Így a szakértő azt tanácsolja, hogy az aszalt szilvát iktassuk be az étrendünkbe.

„Az aszalt szilva az első számú élelmiszer az egészségért, nem, ez nem a tej, nem a tejtermékek. A probiotikumok és a bélrendszer egészsége kulcsfontosságú, de az egyetlen élelmiszer, ami kiemelkedik a sorból, az aszalt szilva” – mondta az orvos.

Az aszalt szilva ugyanis bizonyítottan nemcsak megállítja a csontritkulást, hanem vissza is fordítja azt, és valóban növeli a csontok ásványi sűrűségét.

Elolvasom a cikket