Ez az alkohol károsítja a májat, a vesét és az agyat is

A szakember hangsúlyozta, hogy a vörösbornak a fogyasztása megzavarja a csontszövet kialakulásáért felelős sejtfolyamatokat. Szerinte emiatt nő a törések gyakorisága.

„A bor tartós fogyasztása növeli a csonttörések előfordulását. Emellett a bor miatt a májsejtek elhalnak, helyükre zsírszövet és hegek kerülnek, vérrögök és pangások alakulnak ki, és a szerv falai megrepedhetnek. Nem beszélve a májzsugorodásról és a belső vérzésről, a szervezet mérgezéséről” – magyarázta a sebész.

Az orvos azt is állítja, hogy a vörösbor olyan anyagokat tartalmaz, amelyek fejfájást okozhatnak. Emellett vízhajtó hatású, kiszárítja a szervezetet. Az orvos szerint azok, akik migréntől szenvednek, és vörösbort isznak, háromszor erősebb lehet a fájdalom, mint azoknál, akik nem fogyasztanak alkoholt. Figyelmeztetett még arra is, hogy az ital sejtpusztulást, duzzanatot és hegesedést okozhat az agykéregben.

„Ráadásul a bor meglehetősen kalóriadús ital. Energiaértéke az összetételében lévő alkohol- és cukorkoncentrációnak köszönhető. 100 ml-ben az egyes italfajták 72 és 235 kilokalória közötti mennyiséget tartalmaznak. Ezért a bor többek között súlyosbító tényező a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásában” – zárta tanulmányát az orosz orvos.

Elolvasom a cikket